Vlaamse Schuur


De Vlaamse Schuur is in 2012 op traditionele wijze, met veel zorg voor historische details en technieken, aan haar tweede leven begonnen bij de boerderij ’t Hoefje in Olland, alsof hij er altijd heeft gestaan. Oorspronkelijk diende ze (vanaf 1775) als graanopslag en leerlooierij in West Brabant (Hulten). Voor een indruk van deze operatie klik hier. De schuur heeft een enorme omvang en hoogte, die zowel van binnen als van buiten indrukwekkend is.

De Schuur biedt ruimte voor allerlei creatieve workshops en activiteiten waarbij ruimte en buiten activiteiten centraal staan. Bovendien is in het achterdeel een prachtige vakantiewoning gesitueerd met veel oog voor de oorspronkelijk details en sfeer van de Vlaamse Schuur.

Overtuig jezelf!

In de nieuwe opzet heeft de schuur twee afzonderlijk te gebruiken delen

 

vakantiewoning

De Uilenburcht

 

Aanzicht3 1200x0900

  en

Een grote ruimte (150 m2) welke gebruikt kan worden voor creatieve, culturele/educatieve activiteiten.  Deze activiteiten kunnen bovendien gemakkelijk deels buiten, bij de schuur, of wat verder daarbuiten, in de natuur, plaatsvinden.

De schuur heeft faciliteiten om indien gewenst zelf eten en drinken te maken in een leuke compacte en originele “keuken”.

Aangezien de Vlaamse Schuur een grote open, niet geïsoleerde, ruimte is, is deze enkel in het late voorjaar/zomer/najaar beschikbaar. We raden je aan hiermee rekening te houden met de planning van je activiteiten.

De volgende activiteiten kunnen onder andere worden georganiseerd bij Het Hoefje:

   • Wandeling in De Geelders
   • Wandeling door het binnenveld naar het Dommeldal
   • Presentatie historie Het Hoefje en de bouw van de Vlaamse Schuur
   • Workshop Houtbewerking
   • Wilgen knotten (in het seizoen)
   • Groepsactiviteiten voor vrienden en familie (in overleg)

De ruimte is per dag te reserveren.

 

Vlaamse Schuur met aangeklede Tafel2 1200x0900 IMG_0626 IMG_0624 20150708_114104 1200x0900